Våra fina råvaror och dess leverantörer - Meatballs for the People

Welcome

Image Alt
information om gårdarna vårt kött kommer ifrån

Våra fina råvaror och dess leverantörer!

Ursprung och spårbarhet

Det kanske kan tyckas märkligt att vi på Meatballs for the People är så noga med vart våra råvaror kommer ifrån. Smakar det godare? Ja, vi tycker det, och efter mina snart 25 år som kock så har jag fått äta en hel del.
Det hela är mycket enkelt, när man känner till hela vägen från uppfödare till att det hamnar i köket så är det människor som bryr sig om råvaran som är inblandade. Då blir råvaran överlag alltid bättre.
Lägger man då till uppfödare, jägare och fiskare som även bryr sig om miljön, har moral och passion, ja då får man fram fantastiska råvaror.
Det är från dessa människor vi vill ha våra råvaror, och det får vi!

HÅNSTA GÅRD: Kalv

ROCKLUNDA GÅRD: På Rocklunda Gård föder man upp en korsning mellan grisraserna Lantras/Yorkshire och Duroc, vars avkomma har den goda egenskapen att ha mer insprängt fett i köttet, vilket gör den saftigare och mer smakrik. Grisarna fodras med havre, korn och vete. Till detta tillsätts endast vitaminer och mineraler enligt recept från foderrådgivare.

NORRBY GÅRD: Välkommen till Norrby Gård, en modern fårgård i Mälardalen. Här kombineras en intensiv lammproduktion med en extensiv naturvård.

DYRINGSTORP: Nöt

BREDSJÖ BLÅ MEJERI: Lamm

BJÄLLANSÅS GÅRD: Här utanför Uddevalla har man brukat jorden och fött upp kor sedan 1969. Genom åren har verksamheten utkristaliserats till den nuvarande ekologiska nötdjursuppfödningen som är Bohusläns största. Djuren här äter enbart gräs och örter, precis som de är skapade att göra.

KULLA RANCH:På Kulla Ranch föder man upp djur i samarbete med Svenskt Gräskött vars mål är att producera det godaste och naturligaste köttet som går att få tag på idag. Djuren vistas utomhus året runt och föds upp på enbart modersmjölk, svenskt gräs, mineraler och örter. Inga genmodifierade produkter får användas i fodret.

TOCKAFARMARENS UNGTUPP:Tockafarmarens Ungtupp startades 1993 och är ett litet familjedrivet företag som bedriver uppfödning och förädling av den skånska ungtuppen när den är som bäst.

TOFTEBO GÅRD: Föder sedan 1997 upp kalkoner på familjegården Toftebo på Söderslätt i Skåne. Familjen har haft gården i sin ägo sedan 1930-talet, och är nu tredje och fjärde generationen som tillsammans utvecklar verksamheten på gården i takt med att efterfrågan på svenskt, närproducerat, kalkonkött växer.

STUBBENS GÅRD:Stubbens Produkter Öland KB är en kaninfarm med eget slakteri och försäljning av kaninkött, skinn, potatis, ägg, grönsaker m.m.